Nuorten paja

Nuortenpajalla voit olla työkokeilussa tai pajan omalla sopimuksella.

Nuorten pajalla voit tehdä käsi-ja taidetöitä, musiikkia, atk/mediatöitä, 3D tulostusta ym.

Nuorten paja on sinulle 18-28-vuotias, joka et tällä hetkellä ole töissä tai koulutuksessa. Haluaisit kuitenkin tekemistä päiviisi ja näin pitäisit myös päivärytmisi kunnossa.

Työskentelemme myönteisessä, yhteisöllisessä ja turvallisessa ympäristössä, jonka rakennamme yhdessä nuorten kanssa. Toiminnallisissa pajoissa harjoittelemme hyvinvointitaitoja, työelämätaitoja sekä selkiytämme opiskeluun ja työelämään liittyviä suunnitelmia yksilö- ja ryhmävalmennuksen avulla. 

Pajan alussa saat oman yksilövalmentajan, jonka kanssa voit tarkastella omaa elämäntilannettasi kokonaisvaltaisesti ja saat tukea tulevaisuuden suunnitelmien selkeyttämiseen.

Valmennus on arjenhallinnan vahvistamiseen keskittyvää matalan kynnyksen pajatoimintaa. Toiminta suunnitellaan nuoria kuunnellen. Pajajakson kesto ja tavoitteet sovitaan jokaiselle nuorelle yksilöllisesti.

Milloin pajalle?

-Kun haluat vahvistaa ryhmätyötaitoja ja sosiaalisia taitoja

-Kun haluat selkeyttää elämäntilannettasi ja tulevaisuuden suunnitelmia

-Kun haluat tukea tulevaisuuden suunnitteluun

-Kun tarvitset tietoa ja ohjausta työnhakuun tai opintoihin hakeutumiseen 

-Kun haluat vahvistaa sosiaalisia taitoja

-Kun haluat vahvistaa omia voimavaroja ja hyvinvointitaitoja

-Kun haluat kokeilla tietyn ammattialan tehtäviä turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä

Työkokeilu on turvallinen matalan kynnyksen keino tutustua uuteen alaan tai hakea rohkeutta palata työmarkkinoille, jos olet ollut pitkään vailla työtä. Työkokeilu on joustava ja työkokeilijan tarpeisiin mukautuva palvelu, joka voi samassa paikassa kestää pisimmillään kuusi kuukautta.  Halutessaan sen voi myös pilkkoa esimerkiksi kahteen kolmen kuukauden jaksoon. Tämä antaa mahdollisuuden tutustua monipuolisesti ja riskittömästi erilaisten yksiköiden työnkuviin.

Nuorten työpajaan hakeutuakseen ei tarvitse olla minkään alan taituri. Avoin mieli ja halu kokeilla uutta riittävät.

Hakeminen työpajatoimintaan

Jos koet, että työkokeilu voisi olla sinun tilanteeseesi ja tarpeisiisi sopiva palvelu, voit ottaa asian puheeksi OMA-valmentajasi kanssa tai vaihtoehtoisesti kysellä työkokeilupaikkoja myös itsenäisesti.

Työnhakusi tulee olla voimassa, mikäli haluat edetä työkokeiluun. Voit kuitenkin jättää hakemuksen nuorten työpajalle, vaikka et olisi ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi. Pajatoimintaan voi myös osallistua pajan omalla sopimuksella, jolloin työnhaun ei tarvitse olla voimassa.